Descartes ens vol donar a conèixer en aquest text a partir de la cera que els sentits ens enganyen i per aquesta raó hem de donar-li més importància a la raó per poder entendre. I per poder començar a entendre hem d’oblidar tot allò que dona lloc al dubte.
La cera és inexistent i per tant és difícil conèixer-la, per aquest motiu el que és més senzill és conèixer-me a mi mateix.
Títol
Coneixo per entendre.
Comparació
Descartes posa l’exemple de la cera ja que la cera sempre és la mateixa en tots els cassos encara que aquesta la podem veure de moltes manera per la simple raó de que la cera es fon. Això portarà a la confusió ja que al veure la cera d’una altra manera podem pensar que no és la mateixa i aquesta confusió bé donada pel simple fet que volem conèixer les coses a traves dels sentits, i moltes vegades aquest ens enganyen.
Després d’analitzar el text he pogut comparar aquesta teoria d’entendre per conèixer de Descartes amb Plató. Aquest farà ús de la raó i deixarà de banda les sensacions.
Per també Sant Agustí es comparable amb aquesta teoria. Segons aquest, si t’equivoques és perquè existeixes, perquè soc i perquè finalment penso.
No hay comentarios:
Publicar un comentario